Tietoja

Asun Lempäälässä uusioperheenä ja työskentelen Metso Outotecilla koneenasentajana.

Tampereen Teollisuustyöväen ammattiosasto ry 007 = Teollisuus7
hallituksen jäsen 2013-,
opintosihteeri 2016 – 2019, sihteeri 2020-2021, puheenjohtaja 2023-

Metalliliiton muuttuessa Teollisuusliitoksi liittokokouksissa puheenjohtajistossa

Vasemmistoliiton Tampereen Kunnallisjärjestön varapj 2017 – 2018
Keski-Tampereen Vasemmisto puheenjohtaja 2017

Koulutus: parturi-kampaaja, vaatetusalan artesaani ja koneenasentaja

Lisää tietoja minusta

7 thoughts on “Tietoja

 1. Mitä mieltä olet 6 + 6 + 6 vanhempainvapaa järjestelystä?
  Mitä mieltä olet Suomen Nato-jäsenyydestä?
  Onko sun mielestä Venäjä uhka Suomelle?
  Mitä mieltä olet feminismistä?
  Pitäiskö sun mielestä kuntien ja kaupunkien osallistua ratsastushallien rakentamiseen? (ratsastus on tyttöjen toiseksi suosituin liikuntaharrastus voimistelun/jumpan jälkeen)
  Mitä mieltä olet homoavioliitoista?
  Mitä mieltä olet lihan tehotuotannosta?

  Kysyy Heli Kivimäki
  Lokomon sorvaaja

  Tykkää

  1. Hei ja suuri kiitos kysymyksistä.
   Tässä muutamia ajatuksiani esittämistäsi kysymyksistä.

   Mielestäni Nato ei ole vaihtoehto. Venäjä ei aiheuta Suomelle turvallisuusuhkaa. Naton itälaajeminen vastaavasti aiheuttaisi. Näen Venäjän ennemmin kauppakumppanina. Median tuottamaan mielikuvaan Venäjästä suhtautuisin kriittisesti.

   Feminismiin voi suhtautua monella tapaa. Haluan puolustaa tasa-arvoista yhteiskuntaa. Oli se sitten miesten tai naisten oikeuksia. Homoliitot ja tasa-arvoisen avioliittolain hyväksyn.

   Lihan tehotuotanto nykypäivää, mutta toivoisin sen vähenevän. Haluaisin itse ostaa ja syödä luomulihaa tai riistaa. Olen siis sekasyöjä. 🙂 Arvostan suuresti ihmisiä, jotka ovat tehneet valinnan vegaaniudesta.

   6+6+6 vanhempainvapaasta on monta käsitystä. Ymmärsin jossain vaiheessa itsekin että tämä heikentäisi vanhempien valinnanvapautta, mutta todellisuudessa
   tilanne on varsin hyvä. Mallissamme on huomioitu yksinhuoltajaperheet siten, että niissä vanhempi voi yksin käyttää koko 18 kuukauden vanhempainvapaan. Tämän jälkeen on siis mahdollista jäädä edelleenkin 18 kuukaudeksi hoitovapaalle. Jos perheessä on kaksi vanhempaa ja toinen ei halua/kykene puolen vuoden vapaataan käyttämään, se jää käyttämättä, mutta siitä huolimatta toinen on pystynyt olemaan vanhempainvapaalla 12 kuukautta.

   Kuntien olisi ihanteellista tukea monipuolisesti harrastustoimintaa. Liian moni perhe joutuu jättämään lapsensa ilman mieluisinta harrastusta rahan puutteen takia. Toivoisin voivani vastata sinulle tähänkin kysymykseen tyhjentävästi, mutta rehellisyyden nimissä nään tämän todella vaikeana asiana kuntien/kaupunkien taloustilanteen takia.

   Tykkää

   1. Pakkoruotsi sinällään ok, mutta voitaisiin antaa koululaisten ja vanhempien päättää aloittaako lapsi ruotsinkielen opiskelun jo kolmannella. Silloin olisi vastaanottavaisempi ikä. Mulla ei suurta intohimoa ruotsinkielen suhteen vaikka rajaseudulta olenkin kotoisin.

    Työperäinen maahanmuutto huolestuttaa jos emme saa kaikille samoja ja inhimillisiä työehtoja. Maahanmuuttajien on voitava ja saatava työllistyä nopeammin kuin nykyisin. Byrokratia toimii liian hitaasti.
    Kiitos, kun kysyit. Toivottavasti vastasin kysymyksiisi.

    Tykkää

   2. Ruotsinkielen opiskelu voisi alkaa jo aiemmin kuin kuudennella. Kyllä ruotsinkieltä on opiskeltava, mutta aloitusaikaan voisi tavoitella joustoa. Työperäisen maahanmuuton osalta on taattava työehtosopimuksien toteutuminen ja asianmukainen palkka. Silloin ei toimeentulotukea tarvita.

    Tykkää

  1. Kyllä, Venäjän kanssa ei voida toimia yhteistyössä ennen kuin Putin väistyy, rauha palaa Ukrainaan. Lisäksi ihmisoikeusrikkomukset ovat räikeä ongelma Venäjän suhteiden kehittymisen osalta.

   Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s