Taustaa lyhyesti

Virallisesti nimeni on Virva-Mari, mutta Virva käy vallan hyvin.

Synnyin Lounais-Lapin kylään, Liedakkalaan, perheen iltatähdeksi vuonna 1978.

Peruskoulun kirmaisin läpi Keminmaalla ja ammattikoulun parturi-kampaajaksi kävin Kemissä. Opintoja jatkoin vaatetusalan artesaaniksi Hämeenlinnassa. Töitä olen tehnyt moninaisesti taide-, palvelu- kuin myös metallialalla. Pätkä-, silppu- ja osa-aikatyö on tuttua.

Metalliala imaisi mukaansa 2008 ja siitä asti olen toiminut myös ammattiyhdistysaktiivina. Koneenasentajaksi valmistuin keväällä 2014, vaikka koneistajan, kokoonpanijan ja viimeistelijän töitä tuli tehtyä useita vuosia. Koneenasentajana tiedän mitä tehdastyö on ja mitä meiltä työläisiltä vaaditaan. Siksi haluan vaikuttaa niin ay-toimijana kuin yhteiskuntavaikuttajanakin.

Vuorotyön ja lastenhoidon yhteensovittaminen yhden aikuisen taloutena, ilman tukiverkostoa tuntui muutaman vuoden haastavalta. Niistä yksinäisistä ruuhkavuosista sai lisää sinnikkyytä ja oppi luovuutta.

Uuden näkökulman elämään toi kesällä 2018 ykköstyypin diabetes. Lapsen sairauden hoito toteutuu hyvin eritasoisesti riippuen paikkakunnasta ja ikäryhmästä. Asiaan on paneuduttava tulevaisuudessa tarkemmin.

Nykyisin uusioperhearki alkaa hahmottua uomiinsa ja nelilapsisen perheen aikuisena olo tuntuu oikein mukavalta.

Kuntavaaleissa 2012, uutena Tamperelaisena, hämmentävä äänimäärä sai myös positiivisesti mietteliääksi. 142 ääntä riitti varavaltuutetuksi.

Menneet viisi vuotta ovat pitäneet sisällään myös Tao-Kiinteistöt Oy:n, Pikassos Oy:n , Finnpark Oy:n hallitusten jäsenyyden. Nykyinen paikka on Tampereen vuokra-asunnot Oy:n hallituksessa. Muita luottamustehtäviä on ollut mm. Terveyttä ja toimintakykyä ylläpitävän lautakunnan varajäsenyys sekä samaisen lautakunnan jaoston jäsenyys. Voimassa oleva luottamustoimi on Jätehuoltolautakunnan varajäsenenä.

Eduskuntavaaleihin uskaltauduin mukaan useiden pyyntöjen jälkeen. Ääniä sain EK-vaaleissa vuonna 2015 kaikkiaan 838.

Kuntavaalit 2017 kerryttivät minulle 248 ääntä, edelleen varavaltuutetun paikalle.

Eduskuntavaaleissa keväällä 2019 äänimäärä ylitti 1000 äänen rajan parilla kymmenellä äänellä.

Kiitos tukiryhmälle ja jokaiselle äänestäjälle.

Vuosi 2019 oli muutoksen vuosi paikkakunnan osalta. Lempäälään muuton myötä jäi kunnalliset luottamustehtävät Tampereella mutta Pirkanmaan Vasemmiston piirihallituksessa toimin ensimmäistä vuotta puheenjohtajana.