Tavataan

Varsinaiset vaalikampanjapäivät on ohi, mutta minut tavoittaa viestein ja sunnuntaina vielä klo10-12 Tampereen keskustorin vaalimökiltä. Tule juttelemaan ja juomaan vaalikahvit!

 

 

Torstaina 11.4.

klo08-09 Tampere, keskustori

klo10-11 Sastamala CM

klo13-14 Tampere, keskustori

klo14.30-15.30 Kangasala, S-market

klo16-17 Tampere, keskustori

 

Perjantai 12.4.

klo10.00-10.45 Urjala, tori

klo12.00-13.00 Valkeakoski

klo13.45-14.45 Tampere, Tammelan tori

klo15.30-16.30 Nokia, Löytis

klo18 alkaen olohuonetentti livestreamattuna: https://www.facebook.com/virvamari/

Lauantai 13.4.

Aapo Niemi ja Virva-Mari Rask
tarjoavat suomalaista lähileipää

Orivesi n.klo 10.00-10.30

Valkeakoski n.klo 11.45-12.45

Tampere n.klo 13.30-15.00

 

Toivottavasti nähdään!

 

Vaalimökiltä muistiin

Tässä aiheita vaalimökin keskusteluista, lähinnä muistiin itselle.  Paneudun mm. näihin lisää. Yritystuet ja niiden myöntämisen perusteet, kuinka parantaa. Eläkeläisköyhyys. Lapsiperheköyhyys. Keliaakikoiden gluteenittomuus avustus. Sairaanhoito-/lääkemaksukatot. Koulutuksen ja erityisesti toisen asteen koulutuksen maksuttomuus ja opiskelijoiden samanarvoisuus. Poliittisen uskottavuuden pitäminen ja uskon palauttaminen äänestäjille. Hoivapalveluiden maksut ja taso. Päihdehuollon tila ja avunsaanti.

Tunteja on keskusteltu ja myös hieman väitelty. Pääasiassa hyvässä, rakentavassa hengessä, mutta myös muutamia kertoja hieman liian lähietäisyydeltä neuvottu.

Toivon äänestysprosentin nousevan korkeaksi.

Hyviä numeroita ihmiset!

 

Inhimillisyyttä kiitos.

Miksi vain veronmaksajana ihminen on jotenkin tarpeeksi hyvä ja kelvollinen? Usein on tullut vastaan käsite, että maahanmuuttaja on kelvollinen kunhan työskentelee ja maksaa veroja. Mielestäni meistä jokainen, olit sitten tausta mikä tahansa, on sopiva juuri sellaisena kuin on. Uskon ihmisen pyrkimykseen olla hyödyllinen ja tarpeellinen niin inhimillisessä, yksilöllisessä kuin yhteisöllisessäkin mielessä. Meistä jokainen on mahdollisesti tulevaisuudessa työtön tai sairas tai ainakin vanha. Tässä yhteiskunnassa on mahdollisuus pitää huolta kaikista, jokaikisestä. Itsekkyyden ja välinpitämättömyyden kasvu aiheuttaa suurimmat kriisit ja uhat yhteiskunnalle. Mielestäni on aika tehdä ihmistä arvostavaa politiikkaa ja seurata päätösten vaikutuksia. Arvovalinnoista on kyse. Tasataan tuloeroja ja pidetään huolta kaikista, ei harvoista.

Näihin ajatuksiin kirvoitti hetki sitten käyty vaalipaneeli Pirkkalassa.

Kiitos kun sain osallistua!

 

Mistä rahat?

Usein meiltä kysytään mistä rahat aikomiimme muutoksiin.

Tärkeimpänä itse pidän harmaantalouden kuriin saamista, progressiivisempaa palkkatulo- ja pääomatuloveroasteikkoa ja myös varallisuusveroa (Esimerkiksi SAK on laskenut, että 0,1 prosentin varallisuusvero 100 000 euroa ylittävästä rahoitusvarallisuudesta, yritysvarallisuudesta, metsistä ja pelloista tuottaisi noin 100 miljoonaa euroa vuodessa)

Lisäksi  vakuutuskuoret verolle tai vaihtoehtoisesti Ruotsin mallin mukainen verotus sijoituksista. Mallissa peritään vuosikohtaista kiinteää ja sijoitusten arvoon perustuvaa 0,45 prosentin veroa.

Lue lisää:

https://vasemmisto.fi/mista-rahat/?fbclid=IwAR1vVCv5ryL28HqYLZhNSAGtpbuDtvtW-__QcgO9nE_xFP5S4GgeOCrYpfU