kampanjakuulumisia

Vaalityö on alkanut jo joulukuun puolella 2022. Nyt kampanjointia on siis takana jo reilu kaksi kuukautta. Virrat, Toijala, Nokia, Lempäälä ja Kangasala muunmuassa ovat olleet paikkakuntina Tampereen lisäksi, joissa olen jo ehtinyt vierailemaan. Päivätyön ohella kampanjointi toki on keskittynyt viikonloppuihin.

Kaikissa vaalitapahtumissa nousee esiin eriarvoistuminen ja erityisesti nuorten jaksamisen vaikeudet. Myös aikuisten puurtaminen työelämän paineessa puhututtaa. Näiden ongelmien takia meidän on saatava niin perustulokokeilu käyntiin. Tavoite työajan lyhentämisestä on myös haave josta en halua luopua. Työaikaa on historiassa jo lyhennetty ja nyt olisi jälleen hyvä hetki kokeilla työajan lyhentämisen vaikutusta työhyvinvointiin ja tuottavuuteen. Tuotantotyössä 6 tunnin työpäivää tai 4 päiväistä työviikkoa on jo kokeiltu ja tuottavuus on jopa noussut.

Mielenterveysongelmista kärsivien huonommuuden tunnetta on päämäärätietoisesti pyrittävä poistamaan. On tarjottava apua niin mielenterveyspotilaalle kuin läheisille, erityisesti kun on kyse nuoresta potilaasta. Auttaminen on oltava tehokasta ja luottamusta herättävää.

Minun vasemmistolaisuuden tavoitteena on luontoarvojen puolesta toimiminen sekä työelämäkysymysten yhdistäminen, unohtamatta julkisten palveluiden toimivuutta ja saavutettavuutta. Toimivat ja tehokkaat julkiset palvelut tuovat yhteiskunnalle säästöjä. Haluan pitää huolta, että hyvinvointipalvelut tuotetaan pääsääntöisesti verovaroin.

Omaishoidon tilanteesta ja arvostuksesta on myös keskusteltu. Omaishoitajat tekevät pyyteetöntä työtä jonka myötä yhteiskunta säästää suunnattoman suuria summia. Mielestäni omaishoitajilla on oikeus nykyistä selkeästi parempaan korvaukseen ja vapaa päiviin.

Tässä nyt lyhyesti kampanjakuulumiset.

Kiitos kaikille jutulla kävijöille. Tavataan taas!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s