Kiitos riittää, kiky.

Paraniko kilpailukyky nostamalla työntekijöiden osuutta työeläke-, sosiaaliturva- ja työttömyysvakuutusmaksuista?

Saimme 2016 teollisuuden alalla taakaksemme lisää työtunteja, samalla kun julkisilla aloilla leikattiin lomarahoja. Palkat jäädytettiin ja haaveet paremmasta tulotasosta painettiin yhteiskunnassa hyvin pärjäävien toimesta maahan. Nyt kiky-maksut edelleen kuluttavat palkansaajien ostovoimaa vaikka kaikki muut toimet olivat sovittu väliaikaisiksi. 

Olemme palkansaajina maksaneet jo yli 11 miljardia euroa tästä sopimuksesta. Vasemmistoliitto oli ainoa puolue, joka vastusti kiky-sopimusta. Nyt on korkea aika saada maksut takaisin sinne minne ne kuuluvat eli työnantajille. Reilun kahden prosentin palkan alennus oli vuosia sitten paha takaisku työntekijöiden kotitalouksille ja samalla ostovoimalle, jota nyt tarvitaan kipeästi takaisin.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s