Sopimusperusteista työmarkkinajärjestelmää ei saa romuttaa

Pirkanmaan vasemmistoliitto ry
Tiedote 6.5.2021

Sopimusperusteista työmarkkinajärjestelmää ei saa romuttaa

Teknologiateollisuuden jakaantuminen kahteen yhdistykseen jatkaa Metsäteollisuuden linjaa lopettaa valtakunnallisien yleissitovien sopimusten tekemistä ja siirtää sopiminen työpaikoille. 

Teknologiateollisuus ry päätti olla tekemättä työehtosopimuksia, vaan  valtakunnallisia työehtosopimuksia solmii jatkossa Teknologiateollisuuden työnantajat ry.

Teknologiateollisuuden jäsenyritykset voivat valita, haluavatko olla uudessa yhdistyksessä mukana, vai tekevätkö sopimuksensa itse. Epäselvää on, kuinka sopimukset laadittaisiin entä mitkä osapuolet ovat neuvottelupöydissä. Tämän kautta koko yleissitova sopimusjärjestelmä ja ammattiyhdistysliike yritetään hävittää.

”Koen tämän selkeänä tukena oikeistopuolueille ja hajottavalla politiikalla uhitteluksi. Paikallista sopimista on ollut paljon, vaikka sitä aina perään kuulutetaan lisää. Teknologia-alan työehtosopimuksissa on sallittu monen seikan olevan myös paikallisesti toisin sovittavissa.” Vasemmistoliiton Pirkanmaan piirin puheenjohtaja Virva-Mari Rask sanoo.

Neuvottelu ja sopiminen ovat olleet avain asemassa työelämäkysymyksissä. Työehtosopimusten päättyessä  poistuu myös niissä sovittu työrauhavelvoite, siten vakaat työolot ovat uhattuna.

Vasemmistoliiton Pirkanmaan piirihallitus osoittaa tukensa palkansaajajärjestöille vallitsevassa tilanteessa ja kannustaa kaikkia yhteistyöhön kasvattamaan järjestäytyneisyysastetta ja vahvistamaan joukkovoimaa.

”Työehtosopimusjärjestelmää ei saa ajaa alas, koska ne turvaavat työntekijän aseman myös silloin, kun lainsäädäntöä ei kehitetä työntekijöiden kannalta suotuisaan suuntaan”.

Piirihallitus vaatii kuitenkin myös ripeää työlainsäädännön kehittämistä esim. minimipalkan suhteen, ja luottamusmiesjärjestelmän turvaamista.

Lisätietoa:

Virva-Mari Rask
Puheenjohtaja
Pirkanmaan Vasemmistoliitto
Puh. 044 5061278

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s