Julkiset investoinnit

Julkiset investoinnit on parasta tehdä nyt. Valtiontalous on kaukana yksityisen kotitalouden toiminnasta, niitä voi silti tässä yhteydessä verrata hyvinkin selkeästi toisiinsa.  Kotitalous tekisi erittäin fiksusti, jos satsaisi saatavilla olevia rahoja homeisen pesuhuoneen kunnostukseen. Yksityiselle kotitaloudelle ei vain ole tarjolla rahaa ”miinuskorolla”.

Valtiolla on nyt mahdollisuus saada hyvin edullista velkaa ja saada järkevillä toiminnoilla velkaraha tuottamaan. Ilman tätä velanottoa, ajaudumme pahempaan kriisiin.  Sosiaaliset tuet ja eritoten työttömyys tulee Suomelle kalliiksi, jos leikkauslinja jatkuu.

Julkiset investoinnit on valtion talouden kannalta äärimmäisen tärkeää tehdä silloin, kun työn tarvitsijoita on runsaasti ja rahaakin on tarjolla. Nyt on siis aika uudistaa ja valmistautua nousukauteen. Monenlaista uuden rakentamista ja vanhan peruskorjausta on odottamassa työntekijöitä. Ne voivat olla esim. koulujen ja rataverkon remonttihankkeita tai uusien rakentamista. Elvyttävällä talouspolitiikalla saamme valmiudet vientiteollisuuden mahdollisimman hyvään ja tehokkaaseen nousuun.

Rakentaminen ei työllistä pelkästään rakentajia, vaikka eräs kirjoittaja näin väitti. Kokonaisvaikutus on valtava. Vaikutus on erittäin voimakas myös metalliteollisuuteen ja palvelualaan. Teknologiaa on niin monenlaista, ettei sitä sovi vähätellä. On nähtävä kokonaisuus ja tunnettava alaa, sekä erityisesti teollisuuden monimuotoisuus, ennen kuin tuomitaan investointien vaikuttavuus. Lisäksi ovat kerrannaisvaikutukset, jotka tulevat työntekijöiden ostovoimasta.

Uudet kotimaiset innovaatiot, jotka luodaan Suomessa, on parasta myös kehittää ja käyttöön ottaa Suomessa. Kotimaisten innovaatioiden osuutta julkisissa investoinneissa on vahvistettava. Tuetaan kotimaisuutta niin kotitalouksissa kuin suuremmassa mittakaavassa. Yritysten yhteiskuntavastuu on nostettava esille. Suositaan kotimaisia tuotteita, samalla tuemme yhteiskuntavastuun kantavaa yrittäjää. Jokainen varmasti mielellään tekisi näin, jos ostovoimaa, eli rahaa taskun pohjalta löytyy. Yhteiskuntavastuuseen kuuluu myös työntekijöiden kunnioittaminen ja työehtosopimusten noudattaminen. Tähän yrityksillä olisi syytä kiinnittää enemmän huomiota.

Valtion hyvinvoinnin ja hyvinvointivaltion takia on edistettävä työllisyyttä ja tarkasteltava todellisten työllisten määrää, jotka pystyvät elättämään itsensä ja perheensä tuloillaan. Ostovoimaa on lisättävä ja perheiden toimeentuloon kohdennettava tehokkaammin korjausliikettä. On pidettävä erillään sosiaalipolitiikka ja työllisyyspolitiikka. Liian moni työläinen joutuu hakemaan sosiaalitukia tai joutuu elämään todella kädestä suuhun. Jo yksittäisen kodinkoneen rikkoutuminen voi romuttaa kotitalouden. Tämä ei ole mahdollista valtiontaloudessa. Valtiontaloudella on useampia vaihtoehtoja.

Parhaiten, tehokkaimmin ja inhimillisimmin Suomen talous elpyy varojen järkevällä sijoittamisella.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s