Vastuunkantoa toisistamme

Pidän hyveenä auttamistahtoa. Auttamista ja välittämistä tämä maa tarvitsee. Me, joilla ei ole kokopäivä työtä tai ei työtä lainkaan, emme ole tässä tilanteessa omasta tahdostamme. Suurin osa sosiaalisen tuen tarpeessa olevista tekisi mieluusti töitä ja elättäisi itsensä. Oikeisto leimaa työttömät laiskoiksi ja saamattomiksi. Mitä työtä haet, jollei niitä ole? Työllä on myös tultava toimeen. Keskituloisenkin palkka varmasti menee jokaista senttiä myöden kulutukseen, joka osaltaan elvyttää taloutta. Joudumme vain syvempiin ongelmiin, jos lähdemme oikeistolaiselle polulle, jossa palkansaajat joutuvat hakemaan osan ellannostaan sosiaalisena tukena. Palkka on saatava ja verot maksettava. Näin saamme jälleen talouden pyörät pyörimään. Palkkojen osuutta arvonnoususta on nostettava suhteessa pääomatuloon. Korkeatuloisten on erityisesti tehtävä osansa talouden kuntoon saamiseksi.

Työvoimapulastakin on puhuttu. Tilastokeskus kertoo kyllä toista. Uskotaan siis tähän.

Työttömiä oli Tilastokeskuksen työvoimatutkimuksen mukaan vuoden 2014 joulukuussa 232 000 (virhemarginaali ±18 000), mikä oli 27 000 enemmän kuin vuotta aiemmin. Työttömiä miehiä oli 128 000 ja naisia 104 000 henkeä.

Ratkaisu työttömyyteen löytyy investoinneista. Vahvistetaan julkisten hankintojen asemaa innovatiivisten ja kestävien tuotteiden ja palvelujen markkinoille tuojana. Elektroniikka-alan ja selluteollisuuden jättämä kuoppa paikkaantuu innovaatioilla, kun niille annetaan mahdollisuus. Suunnittellaan, rakennetaan ja asennetaan. Luodaan uutta ja tuetaan innovaatioiden pysymistä maassamme käyttämällä paikallista, erityisesti julkisissa investoinneissa. Luodaan jotain sellaista mitä ei vielä ole ja jota muut ei osaa. Suomesta löytyy osaajia ja tekijöitä.

Nyt on elvyttämisen aika. Olemmepa sitten valmiina, kun nousu alkaa.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s