Kapula siistijän kätösiin

On ihan pirun hienoa, että tuetaan paljon otsikoissa olleita osa-aikatyöläisiä, jotka ei toiveistaan huolimatta ole saaneet täysiä viikkotunteja. Kaipaisin kuitenkin tukea myös kyttäyksen alla työskenteleville siistijöille, erityisesti L&T hankaloittaa työntekijöidensä jokaista työpäivää. Varmasti muillakin aloilla on vastaavaa, nyt kuitenkin seurattuani erään siistijän työtä ihmettelen eikö kukaan tee mitään.

Työntekijällä on käytössä työajanseuranta kapula ts. puhelin jonka sovelluksella kuittaillaan tulot, menot ja tauot. Näppäräähän tämä toki olisi. Mutta… Puhelin ei aina saa yhteyttä. Se ei rekisteröi oikein. Tulot ja menot tapahduttava minuutilleen. Tämän seurauksena ennen niin tunnollinen työntekijä joutuu seuraamaan huolestuneena kelloa ja toivomaan yhteyden pelittävän, kaikki siis vain sen vuoksi ettei aikataulu pettäisi.

Kaiken huipuksi miinus minuutit vähennetään palkasta ja plus minuutit ei merktise tönantajalle mitään. Jouston varaa ei ole, liukumia ja kertymiä ei tunneta.

Epäilen ettei tätä ole tutkittu loppuun saakka. Sillä panoksella mitä siistijä joutuu käyttämään kapulaan voisi tehdä muutaman neliön verran puhdasta pintaa. Kannattaisi vielä miettiä uudelleen tämä systeemi.

Toteanpa vain ettei tämä onnistuisi miesvaltaisella alalla. Naiset ovat liian kilttejä ja työnantaja puoli kuvittelee tämän olevan ihan ok. Mutta ei piru vie ole.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s